Poraz u Županji nakon produžetka

Vidakovic01
Goran Vidakoivć – najbolji strijelac Belišćana u Županji

Poraz u Županji nakon produžetka. Košarkaši Belišća ovoga puta nisu uspjeli zaostatak iz prvog dijela pretvoriti u konačnu pobjedu kao prošlo kolo u Vinkovcima.
Kao i na spomenutoj utakmici u Vinkovcima, loš ulazak u utakmicu koštao je bodova igrače trenera Katalenića. Teško je nakon lošeg otvaranja stizati rezultat, pogotovo kada na suprotnoj strani imaš šuterski raspoloženu ekipu, što je bio slučaj sada u Županji. Ipak, nešto bolja druga četvrtina i neki pogođeni šutevi te prije svega bolja obrana, ostavili su Belišćane u igri. Kao da Belišćani trebaju “šamar” u prvih dvadeset minuta, zaostatak za suparnikom, hladan tuš ili trenerovu bukvicu u svlačionici da bi proigrali…
Baš po tom receptu krenulo je drugo poluvrijeme. Kao da je izašla neka druga ekipa. Probuđeni, rastrčani, željni pobjede i prije svega koncentrirani u napadu, izgledali su Belišćani kao preporođeni i malo po malo zaostatak sa poluvremena se topio. Sa tri trice Vidakovića, jednom Solde i Tonija Gradinjana Belišćani su prešli čak i u vodstvo u zadnjem periodu, a pred sam kraj krenula je prava drama. Vodstva su se izmjenjivala kao na traci, a minutu do kraja Belišćani su imali minimalnu prednost i veliku priliku da okrenu utakmicu potpuno na svoju stranu, ali sa nekoliko brzopletih riješenja gotovo da su uprskali sve dobro napravljeno, no ipak 10-ak sekundi do kraja pri rezultatu 61:62, Hrvoje Čamagajevac imao je dva slobodna bacanja. Jedno je pogodio, a drugo promašio i domaćinu je ostao zadnji napad koji je Oršolić i iskoristio tri sekunde do kraja i utakmicu odveo u produžetak. U dodatnih 5 minuta, domaćin se bolje snašao i sa nekoliko trica prelomio utakmicu na svoju stranu i tako ostvario pobjedu.
Kod Županje najviše poena postigli su Oršolić 29 i Stjepanović 19, dok su kod Belišća najviše postigli Vidaković 22 (5 trica), Mikulić 20, a Marko Soldo i Toni Gradinjan svaki po 10.
Belišćani su ovim porazom ostali na 5. mjestu, ali sa malo manjim šansama da do kraja budu eventualno na 3. mjestu, ali još su tri utakmice do kraja u kojima je sve moguće. U subotu u Belišće dolazi ekipa Osječkog Sokola, biti će to mali derbi baš u toj borbi za 3. mjesto, a utakmica je na rasporedu u 19 sati u dvorani u Belišću.

KK Županja – KK Belišće 79:75 (22:9, 15:16, 9:18, 17:20, 16:12)

ŽUPANJA: Bilić 7, Mitrović 7, Gvozdić, Farkaš 9, M.Oršolić 1, Labrtić, Stjepanović 19, I.Kopić, Marković, F.Oršolić 29, Smajić 3, D.Kopić 4

BELIŠĆE: N. Gradinjan, Lipovac 4, M. Soldo 10, Čamagajevac 7, Vidaković 22, Blažević, Markota, Mikulić 20, Ikić, Dogan 2, A. Soldo, T. Gradinjan 10.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI