Preko KA Osijek do finala Kupa Krešimira Ćosića

Belišće i KA Osijek su svoju utakmicu na zahtjev ekipe Belišća pomaknuli sa srijede na nedjelju, zbog bolesti i ozljeda čak 7 igrača, no i do vikenda se neki od njih nisu oporavili, ali utakmica je ipak odigrana. Nedostajali su za domaćine Luka Šarić, Zvonimir Blažević i Filip Zgonjanin, dok će na povratak Ante Solde pričekati još neko vrijeme, s obzirom da je stradalo koljeno. Bolje je u utakmica ušla domaća momčad, dok se mlada ekipa iz Osijeka na početku borila sa preciznošću i na prvi mali odmor se otišlo sa čak +17 za Belišće. Malo bolju igru gosti su pružili u drugoj četvrtini, koju je domaći trener Mario Koprivnjak iskoristio da na teren gurne svoje mlade snage, koje su odigrale vrlo dobru četvrtinu i još dodatno povećali prednost do konačnih +21.

Gosti su u trećoj četvrtini zaigrali puno agresivnije, pogotovo u obrani, dok su igrači Belišća u tim trenucima izgledali prilično loše, činilo se kao da su prerano zaključili utakmicu, što ih je gotovo pa dovelo u situaciju da strepe za rezultat. Malo po malo, igrači Gorana Kramarića su smanjivali razliku, no onda je domaći trener u posljednjoj četvrtini ipak vratio svoje iskusnije igrače, koji su vratili stvari na svoje mjesto i utakmica je na kraju završila sa uvjerljivih 20 razlike za Belišće.

BELIŠĆE-KA OSIJEK 92:72

(28:11, 21:16, 16:27, 27:18)

Potvrdu odlične forme dao je Juraj Boras kod Belišća, sa 23 poena, dok su David Đolić i Domagoj Cerjak dodali svaki po 15.

Kod gostiju, najviše poena postigao je Jurić i to 23.

BELIŠĆE: V.Mikulić 8, Nađ 13, Kaptalan, N.Mikulić 8, Weber 4, Blažević, Preglej 2, Đolić 15, Cerjak 15, Boras 23, Inić 4, Ament

KA OSIJEK: Vojedilov 5, Brezničar 5, Novak 7, Pudar 7, Jurić 23, Popović 2, Krišto, Mijatović 2, Miškić 6, Gerber 13, Pušić 2.

Finale će se igrati u Belišću ovog vikenda. Pobjednik ove utakmice osvojit će naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića za regiju Istok, a onda ga, za eventualni plasman u daljnje natjecanje Kupa čeka susret protiv pobjednika regije Sjever.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI