Preokretom do novih bodova u Oriovcu!

Osveta za osvetu. Tako bi se mogla okarakterizirati jučerašnja utakmica. Naime, prošle sezone ekipa iz Oriovca odnijela je pobjede u obje utakmice ova dva takmaca. Tako su Belišćani imali razlog više za pokušaj pobjede.

Preglej01
Kapetan Kristijan Preglej – ponovno nazaslužniji za gostujuću pobjedu u Oriovcu.

Sami ulaz u utakmicu ostat će za zaborav. Belišćani kao da su ostali u autobusu, a na terenu postojala je samo domaća ekipa, koja je nemilice pogađala iz svih pozicija (6 trica u prvoj četvrtini). Nakon dvominutne pauze, ekipa Belišća uspostavila je ravnotežu i malo po malo smanjila zaostatak na pristojnu razliku.
Nakon pauze u poluvremenu, gledatelji su imali prilike vidjeti dvije potpuno različite ekipe, a i drugačiju igru. Domaća ekipa, a i gledatelji, kao da su već upisali pobjedu, no dečki trenera Katalenića nisu mislili tako. Odličnom obranom, koju je i ovoga puta predvodio Damir Markota, zaustavili su najbolje domaće igrače, dok su u napadu pogađali iz svih pozicija i prednost domaće ekipe polako se topila, da bi pred kraj treće četvrtine Belišće okrenulo vodstvo u potpunosti na svoju stranu. Domaća ekipa nikako nije nalazila odgovor na agresivnu igru Belišća, a dok su se oni snalazili i tražili način kako se vratiti u utakmicu, Belišće je pobjeglo na 10-ak razlike i bilo je jasno da će teško ispustiti pobjedu. Oriovčani su na sve načine pokušavali vratiti se u utakmicu, kako sa zonskom obranom, presingom, no Belišćani su za sve imali odgovor te nisu dozvolili domaćinu da kreira preokret. U zadnjim minutama Marko Soldo i Damir Markota pogodili su nekoliko trica, Kristijan Preglej zatvorio je reket, pogodio nekoliko šuteva i bilo je sasvim jasno da domaćin neće doći do bodova.
Nekoliko stvari svakako treba izdvojiti. Belišćani su u prošlosti teško igrali kada bi gubili i teško su dolazili do preokreta u svoju korist, treće su četvrtine u nekoliko utakmica bile kobne, gdje su se i velike prednosti znale otopiti, no sve to u ovih je nekoliko utakmica prošlost, što svakako treba pripisati karakteru, koji je bitno promijenjen. Vjera u svoje snage i moć, pozitivna atmosfera u i oko ekipe, uvelike su zaslužni za uspjehe ove sezone.
Kod domaće ekipe najviše poena postigli su Herceg 23 i Grgić 22, dok je Belišće predvodio kapetan Kristijan Preglej sa 26 poena, poslovično borbeni Damir Markota i Marko Soldo postigli su po 16 poena, dok je Marko Mikulić dodao 14. Svakako treba naglasiti da se u ekipu vratio duže vremena ozlijeđeni Zvonimir Blažević, zaštićeni igrač, koji je donio potrebnu širinu ekipi postigavši 8 koševa, a valja napomenuti i 7 poena Mislava Nađa igrača rođenog 1999. godine.

U petom kolu, u subotu 8.11.2014. u Belišće dolazi ekipa Županje. Utakmica će se odigrati u ranijem terminu nego inače, u 17 sati.

 

REKORD TIM-BELIŠĆE 85:90 (37:26, 16:18, 12:24, 20:22)

REKORD TIM: L.Grgić, Kovačević 7, Šikić, T.Grgić 22, Teskera 2, Herceg 23, Barbir 2, Sekulić 3, Jošić 5, F.Grgić 10, Galić 2, Šmital 9

BELIŠĆE: N. Gradinjan, Blažević 8, A. Soldo, Nađ 7, Vidaković 3, Petovari, Markota 16, Mikulić 14, Preglej 26, Vezmarović, M. Soldo 16, T. Gradinjan.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI