Pripreme seniora za novu sezonu

Košarkaši Belišća sredinom kolovoza započeli su pripreme za novu sezonu. Kao i svake godine, početak priprema igrači trenera Katalenića proveli su na gradskom stadionu, gdje su odradili trkačke dionice, kako bi što spremniji dočekali početak prvenstva. Nakon uvodnih treninga, igrači su treninge prebacili u dvoranu, sa ciljem podizanja forme i taktičko tehničkog usavršavanja igre i akcija.
Što se tiče igračkog kadra, treneru Kataleniću na prvim treninzima odazvala se većina igrača od prošle godine. No, ipak zabilježili smo i nekoliko izostanaka. Dino Dogan napustio je klub, Tin Ikić zbog fakultetskih obaveza nije u mogućnosti više biti član kluba, a Hrvoje Čamagajevac biti će na raspologanju treneru ukoliko za to bude potrebe. Ove godine spoj mladosti i iskustva biti će glavni adut Belišća. Kapetan Kristijan Preglej, Damir Markota i Goran Vidaković predvodit će ekipu i ove godine, dok će mladići poput Mikulića, braće Blažević, braće Gradinjan, Vezmarovića i onih koji su iz juniora ove godine prešli u seniore, uz starije igrače stasati i ove godine biti punopravni članovi petorke, a upravo je i cilj da se kroz ovu sezonu nametnu kao budući nositelji igre. Upravo ove godine, ti mladići dobiti će puno prilike i veliku minutažu, jer već sutra igra Belišća otići će u njihove ruke, a ova sezona biti će odlična prilika da se pokažu i dokažu.
Na prvom okupljanju igračima i treneru obratio se i predsjednik Zoran Uranjek, koji je naglasio kako je uprava zadovoljna sa prošlogodišnjim plasmanom, s obzirom na brojne ozljede i izostankom nekolicine igrača u gotovo svim utakmicama. Cilj ove sezone je bolji plasman nego prošle godine, ali bez velikog rezultatskog imperativa. Nadanja uprave i trenera su ta da se spojem mladosti i iskustva prije svega uživa u košarci, bez rezultatskog opterećenja, a opet da se dres Belišća natopi znojem, navijačima pruži užitak gledanja dobre košarke i promovira košarka kao dugogodišnji zaštitni znak Belišća.
Svakako treba naglasiti i neke novine u stručnom kadru. Drago Nikšić do ove godine obnašao je dužnost koordinatora svih selekcija i trenera najmlađih kategorija, a od ove godine ostaje mu samo funkcija koordinatora svih selekcija. Naime, klub je upravo ovo ljeto angažirao dvojicu novih trenera. Bivši igrač Goran Šimić i još uvijek aktualni kapetan Kristijan Preglej, preuzeli su školu košarke i tako zahvaljujući svojim velikim iskustvom, dobili zadatak da školu košarke podignu na jednu još veću razinu i mladima prenesu svoje znanje, stečeno godinama po prvoligaškim i drugoligaškim terenima. Mario Koprivnjak i Hrvoje Čamagajevac i dalje će voditi svoje selekcije i ove sezone, tako da je plejada trenera sada sastavljena od bivših igrača kluba, što je još jedan u nizu pokazatelja u kojem smjeru klub djeluje. Nadamo se da će se ovim trenerima kroz koju godinu priključiti još neki od bivših/sadašnjih igrača u obnašanju trenerskog posla.
Što se tiče pripremnih utakmica, treba napomenuti da su seniori odigrali do sada dvije prijateljske utakmice. Prije tjedan dana poraženi su minimalno u Virovitici, dok su u subotu odigrali revijalnu utakmicu protiv veterana i bivših igrača našeg kluba, no rezultat se nije vodio. Slijedeću utakmicu odigrat će već danas u Osijeku protiv Osječkog sokola, dok je prva domaća pripremna utakmica na rasporedu u subotu, kada u Belišće dolazi ekipa Virovitice. Prvenstvo započinje 11.10., a košarkaši Belišća do tada će odigrati još nekoliko prijateljskih utakmica i sudjelovati na dva turnira krajem 9. i početkom 10.mjeseca u Borovu, odnosno Virju.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI