Protiv Virovitice teže od očekivanog

Joe02
Hrvoje Čamagajevac – najbolji kad je najpotrebnije

Teže od očekivanog Belišće je došlo do dva boda. Gosti iz Virovitice u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili su samo jednu pobjedu, a upravo su u subotu bili u odličnoj prilici da ostvare i drugu i pokvare Belišćanima sve dobro do sada učinjeno.
Početak i uvodna četvrtina to nisu dali naslutiti, iako su gosti došli samo sa osam igrača, svi su bili uvjereni da će ovo biti samo lakši trening. Prvih deset minuta tako je i izgledalo, dominacija domaćina dolazila je do izražaja, pogotovo pod košem gdje gosti nisu mogli parirati zbog nedostatka centarske linije. No tada kao da je domaća ekipa ugasila svoje motore, a gosti su to iskoristili na način da su utakmicu potpuno okrenuli u svoju korist i na poluvrijeme otišli sa plus dva. Domaći trener, zbog lakše ozljede skočnog zgloba, prvo poluvrijeme nije koristio Kristijana Pregleja, no kriza rezultata i igre u prvom poluvremenu, natjerali su domaćeg trenera da Pregleja pošalje na teren, što je s obzirom na njegovu ozljedu moglo imati i lošije posljedice. Njegovim ulaskom igra je dobila na sigurnosti i tečnosti pa su Belišćani okrenuli prednost opet na svoju stranu pred zadnji period igre. Zadnjih deset minuta obje ekipe pokazale su dozu nervoze, što je bilo i za očekivati jer su i jedni i drugi bili blizu pobjede, a niti jedna ekipa se nije uspjela odvojiti na značajniju prednost. Goste je u igri držao mladi Ferenčević sa svojim prodorima i tricama, dok su Belišćani ipak koševima Čamagajevca uspjeli steći kakvu takvu prednost pred zadnju minutu, ali sa nekoliko neiskorištenih napada dozvolili su gostima zadnji napad i priliku za pobjedu, ali, na njihovu nesreću, a na sreću domaće ekipe, nisu uspjeli iskoristiti priliku za pobjedu i tako su dva boda ostala u Belišću.

Kod omaće ekipe najviše poena postigao je Hrvoje Čmagajevac 20, Dino Dogan dodao je 13 i mladi Toni Gradinjan 11. Po 10 poena postigli su Marko Mikulić i Goran Vidaković. Kod gostiju najviše poena postigao je Ferenčević i to 32 te Vajagić 16.
Belišće je ovom pobjedom učvrstilo treće mjesto na tablici sa sedam pobjeda i tri poraza. Slijedeće kolo, ujedno i posljednje, Belišćani gostuju kod ekipe Vrijednosnice Osijek.

KK BELIŠĆE – KK VIROVITICA 73:72 (23:16, 18:27, 22:18, 10:11)

BELIŠĆE:A.Soldo, Lipovac, M.Soldo, Čamagajevac 20, Vidaković 10, Blažević 1, Ikić,Mikulić 10, Preglej 8, Vezmarović, Dogan 13, Gradinjan 11.

VIROVITICA: Golub 4, Pavlović 11, Petrović 3, Ferenčević 32, Vajagić 16, Šutalo 2, Šalgaj, Pocrnić 2, Bajan 2, Vuković.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI