Prvenstvo Slavonije i Baranje: U9 prvaci regije, U11 osvojili 3.mjesto!

Proteklog vikenda, točnije u subotu 28. i nedjelju 29.05. održalo se Prvenstvo Slavonije i Baranje za najmlađe kategorije.

Naš je klub bio organizator Prvenstva Slavonije i Baranje za U9 i U11 selekcije, koje je ove godine nažalost ostalo bez daljnjeg plasmana, točnije bez Državnog prvenstva, a oba su se prvenstva održala u dvorani srednje škole u Valpovu.

U11: Bronca za našu momčad, zlato otišlo u Đakovo!

Prvi su na teren u subotu izašli dječaci U11 selekcije, podijeljeni u dvije grupe. Skupinu A činili su tako KA ČEPIN, KK ĐAKOVO I, KK VINKOVCI te naša momčad KK VALPOVO, dok su skupinu B činili KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK, KK ĐAKOVO II, KK ŽUPANJA te KK BROD.

Naša je ekipa u prve dvije utakmice po skupinama ostvarila dvije uvjerljive pobjede. Prvo su pobjedili Vinkovce rezultatom 74:8, a u drugom susretu Čepin 60:10. U trećem, odlučujućem susretu protiv ekipe Đakova, naši su momci nažalost upisali poraz 31:24, koji ih je koštao prolaska u finale.

Nakon odigranih utakmica po skupinama, dobili smo finaliste koji su bez poraza osvojili svoje skupine, bili su to ĐAKOVO I i VRIJEDNOSNICE, dok su utakmicu za treće mjesto igrali naši momci, VALPOVO te BROD.

Utakmica za 3. mjesto nije bila previše neizvjesna, naši su momci vrlo brzo zaboravili poraz od Đakova u odlučujućoj utakmici za plasman u finale te su odličnom igrom ostvarili uvjerljivu pobjedu 37:22 i okitili se broncom.

Finalna utakmica nije ponudila previše drame, s obzirom na veliku dominaciju ekipe Đakova, koja je bez previše problema pobjedila vršnjake iz Osijeka, rezultatom 49:29 i tako osvojila zlatnu medalju.

Našu ekipu, koja je igrala pod KK Valpovo, pod vodstvom trenera Vlade Čamagajevca i Zvonimira Blaževića te koordinatora Gorana Vidakovića, su činili: Petar Lukačević, Vid Crnogaj, Matej Kuna, Bartol Romić, Luka Vukobratović, Andrija Stanković, Damjan Živković, Ivano Varžić, Ivano Zbanatski, Jona Vidaković i Dorijan Brkić.

KK Valpovo, 3.mjesto

U9: Uvjerljive pobjede naše momčadi i zlatna medalja!

U ovoj kategoriji je trebalo nastupiti pet različitih momčadi, no u posljednji trenutak, dvije ekipe iz Slavonskog Broda su nažalost odustale i u konkurenciji su ostale tri momčadi: KK VINKOVCI, KK ĐAKOVO te KK BELIŠĆE, kao domaćin.

Nakon tri odigrana susreta, naši su momci upisali dvije uvjerljive pobjede protiv Vinkovaca 44:7 i protiv Đakova 30:6 i okitili se zlatnom medaljom.

Našu ekipu, KK Belišće, koja je igrala pod vodstvom trenera Vlade Čamagajevca i Zvonimira Blaževića te koordinatora Gorana Vidakovića, činili su slijedeći igrači: Ivano Zbanatski, Jona Vidaković, Stjepan Čamagajevac, Mislav Anočić, Mihovil Pavin, Lovro Skelac, Dorijan Brkić, Fabijan Salajić, Marko Sudar, Vilim Slamek i Toma Vinković.

KK Belišće, 1.mjesto

U11 rezultati:

Skupina A:

Valpovo-Vinkovci 74:8

Čepin-Đakovo I 19:60

Vinkovci-Đakovo 10:40

Valpovo-Čepin 60:10

Čepin-Vinkovci 26:24

Đakovo-Valpovo 31:24

1.Đakovo I

2.Valpovo

3.Čepin

4.Vinkovci

Skupina B:

Vrijednosnice-Županja 46:12

Brod-Đakovo II 43:13

Županja-Đakovo II 20:18

Vrijednosnice-Brod 48:20

Brod-Županja 33:13

Đakovo II-Vrijednosnice 14:60

1.Vrijednosnice

2.Brod

3.Županja

4.Đakovo II

Utakmica za 3.mjesto: Valpovo-Brod 37:22

Finale: Đakovo-Vrijednosnice 49:29

Konačni poredak:

1.Đakovo

2.Vrijednosnice Osijek

3.Valpovo

4.Brod

5.Županja

6.Čepin

7.Đakovo II

8.Vinkovci

U9 rezultati:

Belišće-Vinkovci 44:7

Vinkovci-Đakovo 17:12

Belišće-Đakovo 30:6

Konačni poredak:

1.Belišće

2.Vinkovci

3.Đakovo

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI