Puni plijen u Osijeku

U drugom kolu nove sezone košarkaši Belišća gostovali su u Osijeku. Potpuno pomlađena ekipa Osječkog sokola pružila je dostojan otpor favoriziranoj ekipi Belišća, koja je nošena igrom svojih najiskusnijih igrača došla do prve pobjede.

Damir Markota - uz 13 postignutih poena, unio neophodnu agresivnost u 2. poluvremenu
Damir Markota – uz 13 postignutih poena, unio neophodnu agresivnost u 2. poluvremenu

Trener Katalenić na parket je poslao iskusnu petorku (Mikulić, Soldo, Vidaković, Preglej) dok je zaštićeni igrač ovoga puta bio Bruno Funtak, igrač 2001. godišta. Već u uvodnim minutama Belišćani su domaćinu dali do znanja da će teško do pobjede. Igrom pod koševima, čvrstom obranom i kontrama, Belišće je već na samom startu uhvatilo 10-ak poena prednosti, no mladići trenera Dogana su do poluvremena uhvatili crvene tigrove na spavanju i sa nekoliko trica uhvatili rezultatski priključak. Vrijedno spomena iz prvog poluvremena svakako je 8 poena Brune Funtaka, kojemu je ovo bila prva seniorska utakmica, ali to se po njegovoj igri i zalaganju uopće nije moglo primjetiti.
Trener Katalenić morao je malo razbuditi ekipu na poluvremenu pa je tako u trećoj četvrtini u igru ušao Damir Markota, koji je, po tko zna koji puta, unio u ekipu dodatnu energiju i dao ostatku ekipe onaj impuls koji se izgubio negdje sredinom prvog poluvremena. Svojom borbenošću, obranom i nekoliko vezanih poena, pokrenuo je ostatak ekipe. Trice su tako zabijali Soldo i Vidaković, Preglej je kraljevao pod obručima i prednost je bila sve veća za Belišće. Osječanima je upravo to nedostajalo kroz čitavu utakmicu, netko tko će “stati na loptu” i svojim iskustvom parirati raspoloženim igračima Belišća, no nikako nisu uspjevali pronaći pravi ritam. Iskusnijom igrom u zadnjih nekoliko minuta, organiziranim napadima, obrambenim skokovima i korištenjem svoje nadmoći u napadu, Belišće je mirno privelo utakmicu i zasluženo odnijelo pobjedu. Tricom sa gotovo pola terena u zadnjoj sekundi, Damir Markota samo je potvrdio uvjerljivu pobjedu.

Kod domaćih Došen i Horvat postigli su svaki po 14 poena, dok su se kod Belišća u strijelce upisala šestorica igrača: Soldo 19, Mikulić 17, Markota 13, Funtak 12 te Preglej i Vidaković sa 10 poena.

Slijedeće kolo, koje je na rasporedu u subotu, Belišće igra u svojoj dvorani protiv ekipe Borova, prošlogodišnjeg prvaka i jednog od favorita i ove sezone, a biti će to ujedno i derbi kola.

 

OSJEČKI SOKOL-BELIŠĆE 69:81 (16:25, 16:12, 20:22, 17:22)

OSJEČKI SOKOL: Horvat 14, Bašić, Ostojić 6, Radojčić 8, Došen 14, Hofman, Boras, Šarić 10, Ćosić, Fančović 10, Lukić 7, Kovač

BELIŠĆE: N.Gradinjan, Funtak 12, A.Soldo, Nađ, Vidaković 10, Petovari, Markota 13, Mikulić 17, Preglej 10, Vezmarović, M.Soldo 19, T.Gradinjan.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI