Razgovor s trenerom o prošloj sezoni

ANTUN KATALENIĆ SENIORI
Antun Katalenić (trener seniora)

Košarkaši Belišća završili su sezonu na 4.mjestu. Nakon prošlogodišnjeg prvog mjesta, ove godine je uslijedio nešto slabiji plasman, ali svi u klubu na kraju su zadovoljni ovom sezonom, pošto je bilo objektivnih i subjektivnih razloga nešto slabijeg uspjeha. Ekipu je i ove godine vodio trener Antun Katalenić, sa kojim smo obavili razgovor o njegovim dojmovima o završenoj sezoni.

Da li je trener Katalenić zadovoljan konačnim plasmanom? – Četvrtim mjestom zadržali smokontinuitet dobrih rezultata i bez obzira na prvo mjesto prošle godine, moram biti zadovoljan.

Da li se moglo više ili je ovo realan plasman? – S obzirom na veliki broj ozlijeda i izostanaka ključnih igrača i veliki broj utakmica koje smo igrali nekompletni smatram da je ovo realan plasman.

Možete li se malo osvrnuti na sezonu? – Osim dobre pozicije na tablici, velika je stvar što smo ove sezone iznjedrili i neke nove mlade igrače koji su već ove sezone bili u prilici odlučivati utakmice, a tu prvenstveno mislim na blizance Tonija i Ninu Gradinjana. Nekoliko pobjeda su nam donijeli svojim šutevima u posljednjim trenucima utakmice i pokazali da se u predstojećim godinama ozbiljno može računati na njih. Također smo ponovno svojim navijačima i djelatnicima u klubu visokim plasmanom ostavili dojam da je ova ekipa još uvijek na visokoj razini i spremna za nove podvige.

Koji su planovi za slijedeću sezonu? – Planovi za slijedeću sezonu su, kao i svake godine, biti u samom vrhu, ali ne i manje važno dati priliku novim mladim igračima poniklim u našoj školi košarke te pokušati stvoriti neka nova imena koja će nositi Belišćansku košarku u slijedećim sezonama.

Kakav igrački kadar se očekuje u slijedećoj sezoni? – Trenutno ne znam kako će izgledati roster za slijedeću sezonu jer već neko vrijeme planiramo i radimo na tome. Velika je stvar što je kapetan Kristijan Preglej odlučio odigrati još barem jednu sezonu, jer je on stup naše ekipe i sa 35 godina zasigurno jedan od najboljih igrača lige. Uz njega, veliku volju iskazao je i Goran Vidaković da maksimalno pomogne novim golobradim mladićima u slijedećoj sezoni. Očekujem i od Marka Solde da odigra jednu pravu sezonu, a to bi zasigurno značilo da će se boriti za najboljeg strijelca lige.

Znamo svi da klub ove sezone slavi 40. godina postojanja, ima li ambicija ponovno za prvo mjesto i za igranje kvalifikacija? -Ako nam se ostvare želje što se tiče igračkog kadra biti ćemo jedan od najozbiljnijih kandidata za prvo mjesto na tablici u godini kada klub slavi 40 godina postojanja i kada se već sada uvelike pripremaju događaji vezani uz tu veliku obljetnicu.

Strijelci:
1.Mikulić 16,1
2. Preglej 14,6
3. Vidaković 10,9
4. Čamagajevac 10,7
5. Toni Gradinjan 10,7

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI