Sa samo 7 raspoloživih igrača Crveni pali protiv Marsonije

Naši su košarkaši u subotu doživjeli prvi poraz u sezoni.

Druga liga Istok, 8.kolo:

BELIŠĆE-MARSONIA 87:94 (18:24, 23:24, 24:23, 22:23)

(Boras 19, Cerjak 18 / Kovačević 26, Maskaljević 21)

Marsonija je odnijela bodove našim momcima u 8.kolu ove sezone, a ukupno tek četvrtoj utakmici ove sezone. Potpuno zasluženo.

Isprike za poraz nema, pristup je jednostavno od početka utakmice bio mlak, slab, dok su gosti sa druge strane stigli silno motivirani da uzmu pobjedu, pogotovo kada su vidjeli rotaciju naše momčadi. Uz sve to, utakmica se igrala u Valpovu (kvar na grijanju u Belišću), gdje naši momci niti treniraju, niti igraju utakmice, a sigurno je da je i to ostavilo malo traga na konačni ishod.

Trener Mario Koprivnjak je na raspolaganju imao samo sedam zdravih igrača, nedostajali su kapetan Kristijan Preglej, Zvonimir Blažević i Nikola Mikulić, dok je Erik Weber krajem prvog poluvremena zaradio ozlijedu zgloba te u nastavku utakmice nije mogao igrati. Ako spomenemo, da već duže nema niti Mislava Nađa, da je Jurica Kaptalan igrao bez treninga ovaj tjedan (poslovne obaveze), onda vam postaje jasno u kakvom stanju je bila ekipa. I to je bila jedina šansa da Marsonija dođe do bilo kakve pobjede protiv Belišća…

Što se tiče same utakmice, ona je već od početka bila jednosmjerna ulica, u kojoj su dominirali gosti, koji su pokazali puno više motivacije od naših momaka. Sužena rotacija, u kojoj su Juraj Boras, Luka Šarić i David Đolić odigrali svih 40 minuta, bez prava na izmjenu, je, kako je susret odmicao, donijela velike probleme u igri. Gosti nisu popuštali ni milimetra, mora se priznati da ih je u subotu i prilično služio šut i ostao je osjećaj da se igralo još dva dana, da naša ekipa ne bi došla do pobjede. Zbog spomenute sužene rotacije, u igri se osjećao i pad koncentracije kako je utakmica odmicala, iako smo u dva navrata u posljednjoj četvrtini došli do neriješenog rezultata, no obrana nije bila na nivou i gosti su jednostavno uzeli ponuđeno.

Juraj Boras je sa 19 poena bio prvi strijelac ekipe, dok je Domagoj Cerjak dodao 18.

Kod gostiju, prvo ime Arian Kovačević sa 26 poena, Patrik Maskaljević je dodao 21.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI