Seniori doživjeli poraz u Borovu

Poraz su upisali crveni u Borovu. U utakmici sa izrazito malo poena, bolje su se snašli domaćini, koji su na kraju upisali uvjerljivu pobjedu.
Loš početak Belišćana domaćin je iskoristio i već na početku stvorio koš zalihu. Nisu se crveni najbolje snašli, sa nekoliko čistih promašenih šuteva, loših dodavanja i promašenih zicera, dozvolili su domaćinu da dobije krila i bilo je vidljivo da će bodovi teško u Belišće. Kada se tomu dodalo teatralno suđenje Osječkog dvojca Tresoglavić-Mikulić, koji su već na samom početku propustili dosuditi nekoliko očitih prekršaja u korist crvenih, bilo je jasno da će to biti jednosmjerna ulica. Ipak, koliko toliko bolja druga četvrtina pripala je Belišću, koji su zonskim presingom slomili domaćine. Sa nekoliko ukradenih lopti sjevnilo je i nekoliko kontri i trica i Belišćani su pokazali znakove života, iako su suci svojim, u najmanju ruku, čudnim suđenjem dozvolili domaćinu da zadrži prednost. U tim trenucima suci su zbog prigovora isključili pomoćnog trenera Nikšića, koji je po njima burno reagirao na njihove odluke, a to je još dodatno podgrijalo već usijanu atmosferu na terenu. Belišćani su uspjeli smanjiti razliku na pristojnih minus 6 na poluvremenu.
Drugo poluvrijeme crveni su otvorili odlično i vrlo brzo se potpuno približili domaćinu, ali u tim trenucima suci su opet presjekli sve dobro što su Belišćani napravili i sa nekim čudnim odlukama onemogućili da Belišće potpuno preokrene utakmicu, što je iskusni domaćin i iskoristio i u tim trenucima se odlijepio na dvoznamenkastu prednost. Početkom zadnje četvrtine sudac Mikulić nije dosudio više nego očiti prekršaj na našem igraču Pregleju i nakon njegovog protestiranja, sudac mu prvo dodjeljuje tehničku, a odmah nakon toga i isključujuću grešku, a sve to kako bi zaštitio sebe i svoju odluku. Nakon toga bilo je sasvim jasno da Belišćani ne mogu kreirati preokret i bilo je samo pitanje sa kolikom će razlikom domaćin doći do pobjede. Probali su crveni vanjskim šutevima i kontrama smanjiti prednost domaćina, ali kao da se u subotu nešto urotilo protiv njih pa su tako otvoreni šutevi i lagani koševi za njih bili previše i pitanje pobjednika bilo je riješeno.
Ne pamtimo kada je ekipa Belišća postigla tako malo koševa, a u takvoj situaciji pobjeda se nije niti mogla očekivati. Mogu se sada tražiti razni razlozi, od loše obrane, loše igre u napadu, do lošeg šuterskog dana pa do sudačkog kriterija koji je bio čudan i unio u ekipu nervozu, a tada pada i koncentracija i snaga se koristi na rasprave i sama igra pada u drugi plan…sve to kada se zbroji ništa drugo nije niti bilo za očekivati osim poraza. Nadamo se samo da je ovo samo bio loš dan, no morati će Belišćani pokazati puno više u slijedećim utakmicama, a priliku već imaju u subotu kada u Belišće dolazi ekipa Rekord Tima iz Oriovca, koja je pojačana sa tri igrača bivšeg prvoligaša Svjetlosti iz Slavonskog Broda i sigurno je za očekivati da ćemo gledati izuzetno zanimljivu utakmicu u subotu.

Kod Belišća jedini raspoloženi bili su Mikulić sa 13 i standardno dobri Markota sa 12 poena, a domaćine su predvodili Škrlec i Hrgović sa 12 poena.

BOROVO-BELIŠĆE 64:48 (21:12,11:14,14:10,18:12)

BOROVO: Đerić 7, Pejaković, Gošak 8, Hrgović 12, Bekavac 10, Rajšić 10, Stanković, Pejić 2, Nikolić, Pušić 3, Škrlec 12
BELIŠĆE: Soldo, D.Blažević 2, N.Gradinjan, Nađ 2, Vidaković 9, Z. Blažević 2, Markota 12, Mikulić 13, Preglej 3, Vezmarović, Funtak, T.Gradinjan 5.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI