Seniori osvojili Kup Krešimir Ćosić za regiju Istok!

Finale je donijelo pravu neizvjesnu utakmicu, a pobjednik je odlučen tek nakon produžetka, u kojem se bolje snašla naša momčad.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, REGIJA ISTOK, FINALE:

Belišće-Županja 78:73 -produžetak(21:15, 19:13, 16:24, 10:14, 12:7)

(Nađ 19, Boras 16 / Maskaljević 24, Lazić 13)

Obje ekipe nisu mogle nastupiti u svojim najjačim sastavima. Gostima je nedostajao iskusni Ivan Stjepanović, dok je naša momčad bila lišena usluga Davida Đolića, no unatoč tome i jedni i drugi pružili su dobru igru na ovoj utakmici.

Crveni su bolje otvorili utakmicu, dok su gosti sa nekoliko tehničkih grešaka već na početku imali rezultatski zaostatak za našom ekipom, koja je nakon odličnih obrambenih reakcija, iz kontri i polukontri realizirala svoje napade i već sredinom prvog poluvremena imali smo u jednom trenutku i blizu dvadeset razlike prednosti. Na poluvrijeme se otišlo sa +12 za crvene.

Drugi dio bolje su otvorili gosti, a našoj momčadi se ponovila utakmica iz polufinala protiv KA Osijek, u kojoj su kao i jučer imali veliku prednosti i onda to prokockali. Kao da su se previše opustili igrači Maria Koprivnjaka, što su gosti iskoristili i malo po malo se vraćali u utakmicu. Županja je smanjila svoj zaostatak na samo -4 na ulasku u posljednju četvrtinu, a domaći igraći su loše ušli u tu četvrtinu i utakmica je postajala sve zanimljivija. Velika razlika naše momčadi se potpuno istopila, čemu je kumovalo čak pet ili šest neiskorištenih napada, a u takvim okolnostima i obrana je popustila i gosti su na samo dvije minute do kraja imali +6 i činilo se da povratka za crvene nema.

Gosti su se tada sami uveli u probleme, sa nekoliko promašenih napada, koje je naša momčad kaznila, približila se na samo -3 i tridesetak sekundi prije kraja imali smo napad za eventualno izjednačenje. To je i uspjelo. Izrađeni napad, nakon time-outa, urodio je plodom i to nakon trice Zvonimira Blaževića i poravnanja rezultata 66:66. Gosti su imali posljednji napad, no nisu ga realizirali i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta, naši su se momci puno bolje snašli, bili su puno precizniji u napadu, dok su gosti potpuno stali u napadu i produžetak je otišao na stranu naše ekipe, a iz ove perspektive može se reći da je Luka Šarić svojom tricom u tim trenucima odveo našu momčad na +5, čime je utakmica bila zaključena.

Treba čestitati i jednoj i drugoj ekipi na vrlo dobroj utakmici, a nas sada čeka dvoboj protiv ekipe Međimurja, koja je pobjednik regije Sjever, a bolji iz tog susreta plasirat će se među 16 najboljih u Kupu.

BELIŠĆE: V.Mikulić, Nađ 19, Ament, N.Mikulić 1, Weber, Blažević 8, Preglej 10, Zgonjanin 3, Šarić 15, Cerjak 6, Boras 16, Inić

ŽUPANJA: Bilić 7, Mitrović 10, Bošnjak 2, Župarić, Maskaljević 24, Vuković, Mesić 4, Benković 8, Pastović, Pejaković 5, Lazić 13.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI