Seniori polovični u duplom programu: Dobili “Školarce”, poraženi u Vinkovcima

Seniori su prošlog tjedna odradili dupli program, utakmicama u četvrtak i nedjelju.

DRUGA LIGA ISTOK, 6.KOLO:

Belišće-ŠK Vrijednosnice Osijek 84:83 (25:15, 14:24, 19:21, 26:23)

(Soldo 30, Mamić 20 / Flanjak 16, Stojčić 14)

U prvoj od dvije utakmice proteklog tjedna, naši su seniori teže od očekivanog došli do pobjede. Na suprotnoj strani stajala je mlada i poletna momčad iz Osijeka, koja je bila inferiorna samo u prvoj četvrtini, da bi u nastavku utakmice pokazala svoje drugo lice, puno agresivnije i konkretnije.

To je malo uvelo našu, ponovno nekompletnu (David Đolić, Zvonimir Blažević), momčad u probleme, s obzirom da suženu rotaciju pa je utakmica do samog kraja bila neizvjesna. Ipak u završnici se naša momčad neznatno bolje snašla, iako su gosti imali posljednji napad za pobjedu, no lopta nije našla put kroz obruč i dva boda su ostala u Belišću.

Marko Soldo 30, Mihael Mamić 20, Dominik Greganović 18, Nikola Mikulić 8, Ivo Vincetić 4, Domagoj Cerjak 2, Erik Weber 2, Kristijan Preglej, Luka Kovačević, Niko Uranjek, Juraj Vrbanić.

DRUGA LIGA ISTOK, 7.KOLO:

Vinkovci-Belišće 89:88 (21:21, 22:17, 18:28, 19:14, 9:8-produžetak)

(Senčić 26, Ramljak 24 / Mikulić 21, Greganović 20)

U drugoj utakmici, odigranoj u nedjelju u legendarnim Lenijama, naši su seniori poraženi nakon produžetka. Ponovno bez dva važna igrača, Đolića i Blaževića, nismo najbolje otvorili utakmicu, pa je domaćin cijelo vrijeme bio u utakmici, a na poluvremenu je čak i imao vodstvo. Dosta mlaka i spora igra naših igrača iz prvog dijela u drugom se poluvremenu malo popravila, dobili smo treću četvrtinu sa deset razlike, no ni to nije bilo dostatno da u završnicu utakmice uđemo bezbrižno. Borbena domaća momčad uspjela je izboriti produžetak, naši su dečki imali posljednji napad za eventualnu pobjedu, no otišlo se ipak u dodatnih pet minuta.

Tamo se na kraju bolje snašao domaćin, koji je došao do minimalne pobjede i tako nakon pet godina pobijedio našu momčad. Koliko je domaćinu značila pobjeda svjedoče i suze radosnice kod nekoliko njihovih mlađih igrača nakon utakmice…

Nikola Mikulić 21, Dominik Greganović 21, Marko Soldo 17, Erik Weber 12, Mihael Mamić 10, Ivo Vincetić 4, Domagoj Cerjak 3, Juraj Vrbanić, Kristijan Preglej, Mateo Papić.

U slijedećem, 8.kolu u subotu u 19:30 u Belišće dolazi ekipa Borova.

Foto: KK Vinkovci

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI