SENIORI: Teško izborena pobjeda u Vinkovcima dobra uvertira pred Furnir

Seniori su u subotu odradili teško gostovanje u Vinkovcima, gdje su na kraju upisali pobjedu.

DRUGA LIGA ISTOK, 5.KOLO:

VINKOVCI-BELIŠĆE 76:80 (19:19, 12:20, 26:26, 19:15)

(Pezer 25, Prša 16 / Boras 21, Funtak 13, Šarić 13)

VINKOVCI: Stjepan Pezer 25, Danijel Prša 16, Dominik Lučić 13, Patrik Cindrić 9, Rene Ramljak 6, Dino Peraica 4, Andro Jurić 3, Šobačić Dominik, Mateo Janović, Roko Šabić, Ivan Ostović, Tomislav Kentržinski

BELIŠĆE: Juraj Boras 21, Bruno Funtak 13, Luka Šarić 13, Zvonimir Blažević 11, David Đolić 8, Domagoj Cerjak 5, Kristijan Preglej 5, Nikola Mikulić 4, Fran Maravić, Moreno Šmit.

Tek drugu utakmicu u sezoni kada je u pitanju Druga liga, su odradili naši seniori. Obaveze u Kupu su nas natjerale da odgodimo čak tri utakmice, koje ćemo morati odigrati u tjednima pred nama.

Gostovali smo u subotu u Vinkovcima, gdje su po običaju teške i tvrde utakmice, ali možemo reći da smo posljednjih nekoliko sezona uzdignutih glava napuštali taj teren. Tako je bilo i sada, no uz dosta muke.

Ekipa je otputovala na gostovanje u kompletnom sastavu, izuzev izostanka Erika Webera, koji se oporavlja od ozljede skočnog zgloba. Već sami početak utakmice je dao naslutiti da nas čeka neizvjesna utakmica, a tom svjedoči i rezultat nakon prvih deset minuta (19:19). Pokazalo se da je druga četvrtina možda i bila ključna, barema kada je u pitanju rezultatska prednost. Dobili smo taj period 20:12 te si stvorili dobru koš zalihu za drugo poluvrijeme.

Treća je dionica bila najbolja što se tiče napada kod obje ekipe, no rezultat se nije mijenjao, unatoč po 26 poena sa svake strane u tih deset minuta. U odlučujućoj četvrtini, domaći su krenuli na sve ili ništa, što im se vratilo u posljednjoj minuti. Stigli su na samo pola koša zaostatka u posljednjoj minuti, no u samoj završnici naši su momci bili koncentriraniji i spretniji te su sačuvali prednost poenima sa slobodnih bacanja. Domaćin nam je zonskom obranom, tijekom svih četrdeset minuta, bitno otežao igru, a na ruku nam nije išla ni ozljeda Zvonimira Blaževića iz treće četvrtine, čijim smo izlaskom iz igre bitno oslabili svoje šanse na obje strane terena.

Ipak, momci su uspjeli izvući pobjedu za ostanak dobre atmosfere, pogotovo pred utakmicu Kupa, kada u srijedu dočekujemo premijerligaša Furnir.

Juraj Boras je sa 21 poenom bio naš najbolji strijelac, dok su po 13 ubacili Bruno Funtak i Luka Šarić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI