Šibenik – Belišće 87:73

Treću utakmicu kvalifikacija odigrali su naši dečki u Šibeniku protiv istoimene ekipe i upisali poraz. Naša je ekipa jučer u Šibeniku prisustvovala velikoj fešti za ovaj klub. Naime, jučer se navršavalo 30.godina od nepravedno oduzetog naslova tadašnjoj Šibenci, u utakmici u kojoj je naš, prerano preminuli, košarkaški Mozart Dražen Petrović sa svojih 17 godina pokazao da će biti predodređen za velike stvari. Povodom te obljetnice jučer je posjet dvorani na legendarnom Baldekinu bio odličan. Gotovo popunjena dvorana, u gledalištu legende Šibenske košarke, poput Nevena Spahije, Predraga Šarića i ostalih bili su odličan preduvjet za zanimljivu utakmicu, a i prilika nekim mladim momcima u našoj ekipi da dožive ono što su ovi velikani zajedno sa Draženom u Šibeniku proživljavali. Iako je domaćin u ovoj utakmici bio apsolutni favorit, naša ekipa nije izašla na teren sa bijelom zastavom. Domaćin se cijelu prvu četvrtinu nije uspio značajnije odvojiti, no u drugoj su četvrtini prebacili u višu brzinu i sa nekoliko uzastopnih koševa pobjegli na 15-ak razlike, što se na kraju pokazalo nedostižno za našu ekipu. No, drugo poluvrijeme naši momci pokazali su da i sa favoriziranim Šibenikom mogu igrati. Domaća ekipa krenula je u drugo poluvrijeme sa nešto šarenijom petorkom, dok su naši momci sa nekoliko trica i dobrom obranom dobili treću četvrtinu i na kratko unijeli nemir u domaće redove, pa je domaći trener bio primoran vratiti najbolje igrače. Oni su koliko toliko uspjeli održavati stečenu prednost, premda su naši momci ponovno sa nekoliko trica, prije svega Solde i Vidakovića na kratko zaprijetili, nije bilo dodatne “municije” u našim redovima da se domaća prednost i više ugrozi, ali nije na odmet spomenti da smo drugo poluvrijeme “riješili” u svoju korist. U domaćim redovima, u kojima igra niz bivših prvoligaških igrača, prije svega Ivan Grgat, bivši igrač Cibone, Širokog i nekolicine inozemnih klubova, najbolji strijelac bio je Bašić sa 22 poena, spomenuti Grgat postigao je 18, a zaštićeni igrač Junaković 13. Našu ekipu predvodili su Soldo i Vidaković, svaki sa 18 poena, s tim da su njih dvojica zabili 10 od 11 naših trica( Vidaković 6, Soldo 4), a svakako treba naglasiti da je odličnu utakmicu odigrao i naš kapetan Kristijan Preglej. Gotovo čitavu utakmicu “tukao” se pod koševima sa iskusnim domaćim centrima Grgatom i Vukičevićem, a za to vrijeme uspio skupiti 17 poena i čak 16 skokova. Našim košarkašima slijede dvije domaće utakmice, sa ekipama Hermes Analitice u utorak 16.04. te u subotu 20.04. sa ekipom Škrljeva.

GKK Šibenik – KK Belišće 87:73 (19:14, 28:16, 16:18, 24:25)
GKK ŠIBENIK: Junaković 13, Šarin 3, Bašić 22, Mišić 9, Kalpić, Škorić 2, Blaće 4, Grgat 18, Vukičević 11, Čičin-Šain, Sandrić 5, Šamadan.

KK BELIŠĆE: T.Gradinjan, Ikić, Soldo 18, Čamagajevac 2, Vidaković 18, N.Gradinjan, Markota 2, Mikulić 9, Preglej 17, Vezmarović, Bušić 7, Ivić.

 

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI