Sigurna pobjeda protiv Rekord Tima

Toni Gradinjan - odlična partija protiv Oriovčana
Toni Gradinjan – odlična partija protiv Oriovčana

Nešto lakše od očekivanog košarkaši Belišća došli su do pobjede protiv ekipe iz Oriovca. Gosti su se u zimskoj pauzi pojačali sa tri igrača bivšeg prvoligaša iz Slavonskog Broda i u prva tri kola drugog dijela ostvarili dvije uvjerljive pobjede i bilo je za očekivati da će Belišćane čekati teška utakmica, ali to se nije dogodilo.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i poveli 3:8, no crveni su brzo uspostavili ritam i poveli do kraja prve četvrtine. Odličnom obranom zaustavili su napade gostiju, a svoje su prilike koristili pod košem i u kontrama te sa nekoliko lijepih akcija potpuno preuzeli kontrolu rezultata i utakmice i poluvrijeme zaključili sa plus 6.
Odlučni da što prije utakmicu liše rezultatske neizvjesnosti, crveni su već na startu drugog poluvremena prebacili u petu brzinu i potpuno slomili goste. U tom periodu odlično je odigrao Marko Mikulić, za kojeg gosti nisu imali riješenja u obrani, a koji je svojim prodorima izluđivao goste, a svakako treba spomenuti odlično zakucavanje Mikulića u tom periodu,kada se sjurio u reket i pored nemoćnih gostiju odlično zakucao. Kristijan Preglej također nije imao konkurenta u obrani pa je tako sa Mikulićem činio ubojiti dvojac u razbijanju protivnika u trećoj četvrtini. Upravo njih dovjica, potpomognuti odličnim Tonijem Gradinjanom, riješili su utakmicu i bodovi su bili sigurni u crvenoj kući. Rezultat prije zadnjih deset minuta na semaforu bio je 65:45 i već je tada bilo jasno da će domaći trener imati mogućnosti rotirati sve igrače, što je i učinio pa su tako priliku dobili svi igrači, a gosti su to iskoristili i malo smanjili svoj zaostatak, ali nedovoljno da bi ugrozili pobjedu Belišća. U tom periodu igre Toni Gradinjan nemilice je zatrpao koš gostiju, kako sa tricama, tako i sa kontrama i zicerima i na kraju se zaustavio na odličnih 26 poena. Pridružio mu se Marko Mikulić sa 25, dok je kapetan Kristijan Preglej postigao 17. Svakako treba pohvaliti već standardno dobrog Markotu, koji je postigao 8 poena, ali je odigrao vrlo dobru obranu na gostujućim igračima, koji se nisu naigrali pored njega.
Podatak vrijedan hvale je da Belišće u ovih dosadašnjih 15 kola ima najbolju obranu od svih, 70,8 poena u prosjeku primaju crveni, a taj segment svakako je odigrao ulogu i u subotu, jer trojica bivših prvoligaških igrača nisu briljirali u Belišću baš iz tog razloga, jer je posve jasno da protivnik igra koliko mu ti dozvoliš, a crveni su upravo to pokazali u subotu. Herceg sa 15 i Karlović sa 10 poena bili su jedini raspoloženi kod gostiju.
Belišćani ovom pobjedom i dalje drže drugo mjesto sa ekipom Vukovara, koja je u ovom kolu iznenadila u Požegi i tako borbu za prvaka učinila još zanimljivijom. Slijedeći susret Belišće igra u nedjelju u Županji.

BELIŠĆE – REKORD TIM 93:78 (14:12, 22:18, 29:15, 28:33)

BELIŠĆE: Blažević 4, N. Gradinjan 2, Nađ 5, Vidaković 4, Petovari, Markota 8, Mikulić 25, Preglej 17, Vezmarović 2, Funtak, T. Gradinjan 26

REKORD TIM: L. Grgić 2, Kovačević 2, T. Grgić 7, Šmital 10, Herceg 15, Karlović 10, Jozić 13, Barbir, F .Grgić 3, Šamija 8, Kljajić 8.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI