Strmac-Belišće 95:98P

2STRMAC-BELIŠĆE 95:98

(22:16,29:23,18:26,19:23,7:10-produžetak)

Jednu vrlo slatku pobjedu ostvarili su naši košarkaši u subotu u Novoj Gradišci. Nakon što su na poluvremenu imali 12 poena zaostatka za domaćinom, u drugom su dijelu tu prednost potpuno anulirali, tricom u gotovo posljednjem napadu vratili se u utakmicu i u produžetku s(p)retno slavili.
Otputovala je naša ekipa na ovu utakmicu bez kapetana Kristijana Pregleja, njegovog zamjenika Gorana Vidakovića, Marka Solde i Ivana Vezmarovića i bilo je vrlo teško bilo što očekivati od deset igrača koji su činili ekipu. Šlag na tortu bilo je i otvaranje domaćina, koji je pogodio tri trice za brzih 9:0 i svi u dvorani bili su uvjereni da će domaćin lako do bodova, no nešto se ipak pitalo i crvene iz grada papira, iako to u prvih dvadeset minuta nije bilo vidljivo. Svakako treba naglasiti da je Marko Mikulić utakmicu odigrao sa velikim bolovima u peti, jedan dio utakmice i presjedio na klupi, no na kraju je smogao snage i u važnim trenucima bio na usluzi treneru Kataleniću. Prvo je poluvrijeme završilo sa prednošću domaćina od dvanaest poena razlike, a onda su zonskim presingom našim momci preokrenuli rezultat, da bi sredinom drugog dijela iz igre morao izaći domaći igrač Igor Radosavljević zbog pet osobnih grešaka i kao da je to bio okidač koji je trebao belišćanima. Veliki preokret počeo je kada su već svi u dvorani slavili pobjedu domaćina. Gotovo minutu i pol prije kraja domaćin je imao +7, a tada su se ukazala braća Gradinjan. Prvo je Nino pogodio dvije trice, domaćin je slobodnim bacanjima vratio na +3, a onda je Toni u zadnjim sekundama tricom iz kuta utakmicu odveo u produžetak. U produžetku su belišćani bili koncentiraniji i mirniji i vodstvo su sačuvali do kraja utakmice i tako odnijeli vrlo važnu pobjedu.

Vrlo važnu s obzirom na izostanak četiri igrača i ozljedu prvog strijelca ekipe Marka Mikulića, a prije svega zbog nastavka pozitivnog niza i potvrde borbe za sami vrh tablice. Kod domaćih braća Radosavljević postigli su kombinirano 59 poena, Saša 33 i Igor 26, dok su u našoj ekipi najviše poena postigli Marko Mikulić 24, Toni Gradinjan 20 i Nino Gradinjan 17, no pohvale idu cijeloj ekipi iz razloga što su se svih deset igrača upisali u strijelce.

S obzirom na ostale rezultate, naša ekipa uz ekipu Borova ima najviše šanse u borbi za prvo mjesto.

STRMAC: I.Radosavljević 26, Remenar 9, Tomac, Hoborka, S.Radosavljević 33, Brkić, Dobričić 2, Orešković 20, Karaturović 5, Majetić
BELIŠĆE: Petovari 8, Z.Blažević 6, T.Gradinjan 20, N.Gradinjan 17, D.Blažević 11, Mikulić 24, Ljutak 4, Nađ 3, Cerjak 2, Funtak 3.

02kalendar-poč a2Početnici su nažalost poraženi u neizvjesnoj utakmici od ekipe Hrvatskog sokola rezultatom 59:58. Poene za našu ekipu postigli su Štokić 28, Weber 17, Ament 7 i Gurdon 6.

 

 

 

04kalendar-kad aNaši su kadeti ovog vikenda nastavili svoj pobjednički niz utakmicom u Belišću, u kojoj su uvjerljivo slavili protiv ekipe KA Osijek rezultatom 88:52.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI