Teže od očekivanog preko Požege do finala Kupa

Teže od očekivanog, naši su se košarkaši plasirali u finale Kupa na Istoku.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, REGIJA ISTOK, POLUFINALE:

BELIŠĆE-POŽEGA 96:77 (21:24, 25:18, 26:18, 24:17)

BELIŠĆE: Juraj Boras 28, Bruno Funtak 15, Zvonimir Blažević 13, David Đolić 12, Kristijan Preglej 11, Domagoj Cerjak 9, Fran Maravić 4, Jurica Kaptalan 2, Jan Lukačević 2, Luka Šarić, Nikola Mikulić, Erik Weber

POŽEGA: Dino Hofman 27, Luka Plešić 21, Martin Bušić 13, Marko Štivičić 6, Bruno Galić 4, Fran Abramović 4, Domagoj Jozić 2, Karlo Mautner, Filip Zelenika.

Seniori su dosta loše ušli u ovu utakmicu i trebalo je potvrditi ulogu favorita protiv Požege, koja je u Belišće došla sa samo osam igrača u rotaciji. Izgledali su naši momci na početku utakmice kao da im nedostaje motivacije, kao da su unaprijed upisali pobjedu pa je bilo dosta muke u organizaciji napada, ali i realizaciji pa je rezultat trpio već na početku. Ipak, u drugoj četvrtini, malo su došli do daha, što se odmah osjetilo i na rezultatu pa se na poluvrijeme ipak otišlo sa našim vodstvom…

U drugom dijelu utakmice naši su košarkaši konačno zaigrali kako najbolje znaju, pogotovo u obrambenom dijelu igre i gosti su u takvom ritmu počeli padati, a koštala ih je i spomenuta kratka rotacija igrača. Pobjegli su naši momci na početku posljednje četvrtine na dvadesetak razlike i pitanje pobjednika bilo je riješeno, a novu priliku sa klupe su dobili i mladi igrači, među kojima se ponovno sa ubačenim poenima istaknuo 16-godišnji Jan Lukačević.

Utakmicu je zbog ozljede propustio Luka Šarić, koji bi se trebao oporaviti za finalni dvoboj, dok su na klupi ostali i Erik Weber (bolest) te Nikola Mikulić, koji nije u ovom trenutku još spreman za utakmice.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI