Turnir 2006. i mlađe: Križevčanima sva priznanja, Belišću poraz u finalu, Borna Katanović MVP

Gotov je još jedan turnir za dan Grada Belišća.

Prošlog je vikenda (14./15.05.) održan tradicionalni turnir u Belišću, ovoga puta za 2006. i mlađe, na kojem je nastupilo 6 ekipa, u dvije grupe.

Po prvi puta u goste su nam stigli naši novi prijatelji, ekipa KK Radnik iz Križevaca, sa kojima smo započeli novu suradnju. Osim njih, u gostima su nam ponovno bili naši dragi prijatelji iz KK Pakoštane te tri domaće ekipe, KK Borovo Vukovar, KK Županja te KK Đakovo.

Skupina A se igrala u Belišću, a skupina B u dvorani srednje škole u Valpovu. Zbog zgusnutog rasporeda, utakmice su se igrale 4×8 minuta, a utakmice po skupinama su odrađene u subotu, dok su se utakmice za plasman odigrale u nedjelju u dvorani u Belišću.

U utakmici za 5.mjesto, ekipa Borovo Vukovar je bila bolja od Pakoštana, u borbi za 3.mjesto Đakovo je bilo bolje od Županje, dok su se u finalu susreli Radnik te domaćin Belišće.

Ekipa iz Križevaca je i u finalu, kao i u utakmicama po skupinama, pokazala dominaciju, koja ni ne čudi s obzirom na igrački kadar, u kojem se nalaze dva vrlo dominatna igrača, Borna Katanović (2007.) te Juraj Brkić (2006.), koji su na kraju i kući ponijeli individualne nagrade. Našim momcima na ruku nije išao izostanak najbolje igrača ekipe, Luke Šimića, koji je zbog izvanškolskih obaveza morao propustiti finalnu utakmicu.

REZULTATI:

Skupina A:

Belišće-Pakoštane 63:25

Županja-Pakoštane 57:28

Belišće-Županja 72:21

Skupina B:

Đakovo-Borovo Vukovar 70:37

Radnik-Borovo Vukovar 80:50

Radnik-Đakovo79:51

Utakmica za 5.mjesto:

Pakoštane-Borovo Vukovar 22:74

Utakmica za 3.mjesto:

Županja-Đakovo 47:81

Finale:

Belišće-Radnik 43:85

Najbolji strijelac turnira:

Juraj Brkić (Radnik) 73 poena u 3 utakmice

Najbolji igrač turnira:

Borna Katanović (Radnik)

Konačni poredak:

1.Radnik Križevci

2.Belišće

3.Đakovo

4.Županja

5.Borovo Vukovar

6.Pakoštane

Zahvaljujemo se ovim putem još jednom svim sudionicima turnira na odazivu i fer i korektnoj borbi, čestitamo pobjednicima. Također, veliko hvala svim sponzorima koji su pomogli na još jedan turnir prođe u najboljem redu te roditeljima, bez kojih ponovno sve ovo ne bi bilo na ovako dobrom nivou.

Borna Katanović, MVP turnira
Niko Uranjek, kapetan KK Belišće

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI