Turnir u Belišću

Košarkaši Belišća bili su domaćini “turnira” ove subote, na kojem su trebale sudjelovati još ekipe Županje i Borova. Navodni znaci ispred turnira stavljeni su iz razloga jer se on nije u potpunosti održao, pošto je ekipa Borova nakon uvodnog poraza od Belišća, iz neobjašnjivih razloga napustila dvoranu i nije se u nju više vraćala. Samim time nanijeli su veliku štetu ostalim ekipama, a prije svega organizatorima ovog turnira, koji su se potrudili da se utakmice odigraju kako su to upravo oni tražili nekoliko dana prije, kako bi bili kompletni bar za jednu utakmicu, da bi se taj isti raspored mijenjao tri puta u dva dana na njihovo inzistiranje, mediji su tri puta bili obavještavani o promjenama, otkazani su njihovi dolasci u dvoranu, pomjerana je satnice zajedničkog ručka…doslovno hrpetina ozbiljnih stvari je došla u pitanje zbog njihovog odlaska iz Belišća, iz samo njima znanih razloga, no ovo će biti njihova sramota. Žao nam je samo ekipe Županje, koja je dva sata putovala u Belišće da bi odigrala jednu utakmicu, ručala i vratila se kući, u jeku priprema za novu sezonu, kada je svima bitna svaka utakmica.
No, vratit ćemo se samim utakmicama. Domaća ekipa pokazala je nadmoć nad oba protivnika jučer i pokazala da se malo pomalo diže u formi i tako upisala i treću i četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica. U prvoj utakmici protiv ekipe Borova, koja je nastupila oslabljena, gosti su već do poluvremena zaostajali velikih 22 poena razlike i bilo je jasno kome će pobjeda na kraju pripasti. Agresivnom igrom u obrani i odgovornom igrom u napadu, crveni nisu dali puno prostora gostima, nametnuli su od početka utakmice svoju igru pa je tako domaća prednost u nekim trenucima i bila preko 40 poena razlike. U domaćim redovima najviše poena postigli su Nino Gradinjan 25, Preglej 18 i Vidaković 17.
U drugoj utakmici gledali smo gotovo isti scenarij. Iako umorni od prve utakmice, domaći su igrači pružili vrlo dobru partiju i ponovno već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika. Gosti nisu imali rješenja za dvojac Soldo-Vidaković, koji su kombinirano postigli 56 poena, koliko i cijela ekipa Županje, od toga svaki po 6 trica.

BELIŠĆE-BOROVO 101:65 (23:13,29:18,36:16,13:18)

BELIŠĆE: Cerjak 9, Soldo 13, Z.Blažević 5, N.Gradinjan 25, Vidaković 17, Nađ, Markota 3, Mikulić 5, Preglej 18, Petovari 4, Funtak 2
BOROVO: Brocić 8, Jovanović 12, Petrušić 2, Đuričić, Bobinac 4, Tomić 9, Pandža, Stojanović 2, Kolarić, Pejić 24, Kapović 4, Trošić.

BELIŠĆE-ŽUPANJA 97:56 (21:9,22:12,23:26, 31:9)

BELIŠĆE: Cerjak, Soldo 30, Z.Blažević 9, N.Gradinjan 6, Vidaković 26, Nađ, Markota 2, Mikulić 8, Preglej 12, Petovari 2, Funtak 2
ŽUPANJA: Bilić 5, Mitrović 5, Labrtić 2, Filipović 3, Ivkić, Gvozdić, Mičanović, Stjepanović 19, Kuprešak, Tomić 14, Oršolić 8, Smajić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI