U visokoj pobjedi prve seniorske poene ubacili 15-godišnji Šimić i 16-godišnji Lukačević

Seniori su jučer odradili prvu službenu utakmicu u sezoni, u sklopu Kupa Krešimir Ćosić.

KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, 1.KRUG:

BELIŠĆE-ŽUPANJA 78:37 (24:7, 18:9, 17:7, 19:14)

(Blažević 13, Weber 13, Šarić 11 / Mitrović 8, Bušić 8)

U obranu naslova pobjednika Kupa Krešimir Ćosić za regiju Istok, naši su košarkaši krenuli uvjerljivom pobjedom protiv Županje, koja je jučer bila apsolutno nedorasli protivnik.

Županjci su drastično promjenili roster ekipe od prošle sezone, puno je tu mladića koji nisu još zaigrali na ovom nivou i jučer je to više ličilo na igru mačke i miša, nego na ozbiljnu utakmicu. U takvom odnosu snaga gosti nisu mogli parirati našoj ekipi, a koliko su bili nemoćni svjedoči i podatak da su prve poene ubacili tek nakon četiri i pol minute igre pa je pitanje pobjednika bilo jasno već nakon polovice prve četvrtine.

Prepoznao je to i naš trener Mario Koprivnjak, koji je već u prvoj četvrtini počeo sa izmjenama i dao priliku i mlađim igračima, koji su to vratili dobrom igrom na terenu. Svi su igrači pokazali zavidnu dozu rastrčanosti, preciznosti i želju za nadmetanjem, bez obzira na nekonkurentnost gostujuće ekipe. Jedino vrijedno spomena kod gostiju je trica sa druge polovice terena Brune Bilića sa istekom vremena prve četvrtine. Sve ostalo je, kada su oni u pitanju, bilo za zaborav.

Kada je u pitanju naša momčad, za pohvaliti je protočnost zamišljenih akcija, u većem dijelu utakmice, ali i velik broj lakih poena, koji su proizlazili iz dobrih obrambenih reakcija, kojih je jučer bilo dosta.

Svoje su prve službene minute, a na kraju i poene, jučer upisali 15-godišnji Luka Šimić, 16-godišnji Jan Lukačević te povratnik u redove, Fran Maravić i taj podatak prilično veseli.

BELIŠĆE: Preglej 2, Šarić 11, Boras 7, Blažević 13, Cerjak 8, Funtak 5, Maravić 8, Weber 13, Kaptalan 2, Šimić 6, Lukačević 3, Đolić

ŽUPANJA: Bilić 3, Mitrović 8, Ivanović, Soljačić 3, Katić 3, Fituzović, Gvozdić, Bošnjak, Nikolić 5, Bušić 8, Vuković, Benković 7.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI