U11 dječaci među sedam najboljih u Hrvatskoj!

Proteklog vikenda u Pazinu je održana završnica PH za U11 dječake.

Pazin je od 10. do 12.5. bio domaćin Državnog prvenstva za U11 dječake, rođene 2013. i mlađe, a na njemu je sudjelovala i naša ekipa.

Nakon što su suvereno odradili sve obaveze na Istoku, u sezoni bez poraza, naši su se dječaci sa svojim trenerima, Vladom Čamagajevcem i Goranom Vidakovićem, otisnuli prema Zapadu Hrvatske, sa željom da što bolje predstave svoj klub.

Deset ekipa bilo je smješteno u dvije grupe po 5 ekipa, a naša je ekipa bila u grupi sa Cedevitom, ŠK Zadar, Radnikom iz Križevaca te Cresom.

U prvoj utakmici odmah u petak poraženi su od Cedevite 28:40, a u subotu su im na rasporedu bile tri utakmice. Prvu protiv Radnika su odradili uspješno i ostvarili pobjedu 32:20, da bi u drugoj utakmici doživjeli poraz od ekipe Cresa 39:52. U posljednjoj utakmici u skupini poraženi su od ŠK Zadar 34:41, što im je u nedjelju donijelo utakmicu za 7.mjesto, protiv ekipe Čakovca.

Svoju su obavezu u nedjelju odradili uspješno, došli do pobjede 46:37 i tako se plasirali među sedam najboljih ekipa u Hrvatskoj te tako za jedno mjesto popravili plasman u odnosu na prošlu godinu.

Nažalost, zdravstveni problemi uvelike su odredili rezultate naše ekipe, ali i konačni plasman, s obzirom da je sa upalom pluća na turnir otputovao Jona Vidaković, što se u pasarela sustavu koji se igra to itekako osjetilo. Kada ostanete bez jakog igrača na playmakerskoj poziciji, pogotovo u tom sustavu igre, teško je to nadoknaditi na ovoj razini. Treneri su bili složni da bi rezultat i dojam bili puno bolji da je ekipa bila kompletna…

“Pripremali smo se za ovo godinu dana i iz tog razloga nam je krivo i žao što se sve ovo izdogađalo baš pred ovo prvenstvo, no što je tu, protiv toga očito nismo mogli. Sigurni smo da smo bili kompletni i zdravi da bi bili konkurentniji i sa kojom pobjedom više…Pokušali smo u nekim utakmicama dozirati Joninu minutažu, no jednostavno ta upala je bila previše, na kraju smo ga mogli koristiti u punom obujmu u nedjelju protiv Čakovca, što je odmah i donijelo neke pomake. U toj situaciji neki su igrači morali “vući” ekipu malo više nego inače, što sigurno nije bilo lako, Ivano Zbanatski i Dorijan Brkić prije svih, osjetio se i kod njih umor kako je turnir odmicao. No, u svakom slučaju moramo pohvaliti sve dečke za borbu i igru, od prvog do zadnjeg te za njihovo ponašanje tijekom sva tri dana, kako na terenu, tako i van njega. Nekima je ovo bilo prvo ovakvo iskustvo i sigurno je da će im dobro doći za budućnost, što nam je ipak u ovom trenutku važnije od konačnog plasmana. Da oni nastave naporno trenirati i da im ovo bude dodatni poticaj za treniranje.”-složni su bili treneri Čamagajevac i Vidaković.

U Pazinu su boje Belišća branili Ivano Zbanatski, Jona Vidaković, Dorijan Brkić, Matej Poštić, Mihovil Pavin, Šimun Kalazić, Lovro Skelac, Mislav Anočić, Fran Zrno, Marko Sudar, Noa Šmider, Marin Galičić i Fran Varžić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI