Uvjerljiva pobjeda u Virovitici

IMG_0574
Najbolji strijelci: Ferenčević (bijeli dres) i Toni Gradinjan (22)

Uvjerljivu pobjedu u pretposljednjem kolu u Virovitici ostvarili su košarkaši Belišća. No početak utakmice nije najbolje počeo za naše košarkaše, jer je nakon samo 2:30 minuta igre na semaforu svijetlilo 9:0 za Viroviticu. Ali nakon minute odmora, vrlo brzo Belišćani rade seriju 7:0 i neko vrijeme se igra koš za koš, da bi pred kraj prve četvrtine koncentracija ponovno pala i sa nekoliko pogrešaka dozvolili Virovitičanima da prvu četvrtinu završe u svoju korist rezultatom 21:15. Veliki problem Belišćanima je bio vanjski šut i jako se osjetilo ne igranje ponajboljeg igrača u prošle dvije utakmice Gorana Vidakoivća, a koji nije otputovao na utakmicu u Viroviticu zbog ozlijede leđa. Naši igračli su vrlo lako izrađivali čiste šuteve, ali lopta nikako nije htjela u koš, gdje je prednjačio Marko Soldo sa šutom za 3 poena 0/7. Ali kad je proradio najmlađi igrač Toni Gradinjan sa 3 trice uz one najiskusnije Kristijana Pregleja i Hrvoja Čamagajevca za koje domaćini nisu imali nikakva riješenja, na veliki odmor se odlazi pri ugodnijem rezultatu, +11 za Belišćane. Drugo poluvrijeme otvaraju odličnom obranom i serijom 10:0 i od toga trenutka do kraja utamice razlika je samo rasla da bi se zaustavila na +44 poena razlike. Trener Belišćana dao je priliku svima, a oni su mu se odužili na najbolji mogući način i odlčnom igrom i velikim zalaganjem u posljednjh 15-tak minuta sa brojnim kontrama, prodorima i zakucavanjima još podebljali razliku na semaforu. Valja napomenuti da su svi igračli koji su nastupili postigli poene. Najučikonvitiji kod gostujuće ekipe je bio mladi Toni Gradinjan sa 19 poena, a isto toliko je postigao i Marko Mikulić, njima uz rame su bili Hrvoje Čamagajevac sa 17 i Kristijan Preglej sa 16 poena. Kod domaćina jedini raspoloženi igrač je bio Marin Ferenčević koji je postigao više od polovice koševa svoje ekipe, 30.

Utkamica posljednjeg kola protiv Vrijednosnica Osijek, a koji se natječu van konkurencije, se trebala odigrati u subotu, 22.03.2014., ali na zahtjev gostiju koji nisu u mogućnosti doći u tom terminu, utakmica će se odigrati u ponedjeljak, 24.03.2014. od 18:30. i vjerujemo da će košarkaši Belišća pobjedom zaključiti još jednu uspješnu sezonu A2-lige ISTOK.

KK VIROVITICA – KK BELIŠĆE 59:103 (21:15, 9:26, 20:32, 9:30)

VIROVITICA: Golub 1, Pavlović 2, Petrović 6, Ferenčević 30, Vuković, Jedinak, Šutalo 4, Šalgaj 2, Pocrnić, Vuković 4

BELIŠĆE: N. Gradinjan 10, Lipovac 4, M. Soldo 1, Čamagajevac 17, Blažević 8, Markota 2, Mikulić 19, Preglej 16, Ikić 5, A. Soldo 2, T. Gradinjan 19.

FOTO: Matija R. (www.icv.hr; mro)

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI