Početak rada veterana KK Belišće seže u kasne 80 godine prošlog stoljeća i odvija se u kraćem vremenskom periodu sve do Domovinskog rata. Tada iz objektivnih razloga dolazi do poteškoća i zastoja sportskog rada i djelovanja . Međutim grupa bivših igrača i simpatizera KK Belišće ponovo pokreće inicijativu za nastavak rada i djelovanje veterana. To se i dogodilo u ljeto 21.06.2001.godine kada je donesen  Statut i naziv Udruge koji glasi: KK veterana „BELIŠĆE 1974“ , te je za prvog predsjednika izabran gos. Zlatko Budimir.

U narednim godinama djelovanje veterana dolazi do punog izražaja u odigravanju mnogih prijateljskih utakmica i Državnih turnira pod nazivom OLD STARS ZAGREB. Na turniru smo sudjelovali svake godine od osnutka do danas, te postigli primjerene sportske rezultate. Od 01.03.2009. dolazi do izbora novog predsjednika, te je na čelnu poziciju izabran gos. Igor Štepanko. On je uspješno nastavio voditi zacrtani plan i program . Broj veterana je godinama bio različit i kretao se od 15-25 članova. Danas ima 20 aktivnih igrača s tendencijom rasta i to od 35-55 godina starosti. Inače, Udruga djeluje kao jedna od mnogih sekcija matičnog KK Belišće .

I na kraju, ciljevi i smisao našeg rada sada i u budućnosti je okupiti sve bivše igrače kako bi nakon prestanka aktivnog igranja nastavili jedan drugi mirniji, ali ne i manje zanimljiv način sportskog života. Promicanje sportskih  i ljudskih vrijednosti , kao dio nasljeđa matičnog KK Belišće na koji se s ponosom uvijek možemo pozvati .