Toni Gradinjan odlučio pobjednika tricom sa zvukom sirene!

ToniGradinjan
Toni Gradinjan – donio pobjedu sa zvukom sirene

Kakva utakmica u Vinkovcima! Domaća ekipa Vinkovaca vodila je 39 minuta i 59 sekundi, ali nisu izdržali još tu jednu sekundu i pobjeda je otišla u Belišće. No, krenimo redom.
Belišćani su u Vinkovce otišli bez kapetana Kristijana Pregleja, ali su i bez njega bili apsolutni favoriti, no samo do ulaska na parket. Kada je krenula utakmica kao da su se uloge zamijenile, Vinkovčani su od početka zagospodarili svojim terenom, u tren oka napravili 12:0 i trener Katalenić nije imao izbora. Time out i promjena cijele petorke, što se ne događa često u seniorskoj košarci. Belišće kao da se malo razbudilo, ali ne dovoljno i domaćin je stekao već prednost od deset poena. Drugu četvrtinu Belišćani su otvorili nešto bolje, ali još uvijek to nije izgledalo ni približno dobro, tako da se nije mogla primjetiti razlika tko je u vrhu, a tko na dnu tablice. Na poluvremenu semafor je pokazao 34:25 u domaću korist. Samo 25.poena u prvom poluvremenu ne pamtimo već dugo, bez obzira na izostanak Pregleja, ovo se nije smijelo dogoditi. Pristup iz prvog poluvremena treba što prije zaboraviti, valjda i ekipe ranga i renomea Belišća imaju pravo na loš dan ili poluvrijeme…valjda?!
Nakon odmora, Belišćani su odlučili pokazati svoje pravo lice i malo po malo smanjivali su prednost domaćih, koji su zbog osobnih grešaka i kratke klupe bili hendikepirani i vidjelo se pred kraj utakmice da polako posustaju pod pritiskom Belišća. Dobrom obranom i sa nekoliko trica, Belišće se primaklo na minimalan zaostatak pred zadnjih nekoliko minuta kada se počela odvijati prava drama i ono zbog čega košarku čini lijepom. Kada su već svi u dvorani mislili da je utakmica riješena i da će ovo biti treća pobjeda Vinkovčana u prvenstvu, dogodio se totalni preokret. Pri rezultatu 63:60, Belišćani su krenuli u napad, trica je bila jedino logično riješenje za povratak u utakmicu, ali Hrvoje Čamagajevac postigao je dvicu uz prekršaj, rezultat 63:62. Domaćin zove time out, poslije kojeg Hrvoje Čamagajevac postiže dodatno bacanje i rezultat je 63:63. Domaćinu je ostao zadnji napad za pobjedu, ali čudna odluka sudaca u kojoj je sviran prekršaj Belišća doveli su domaćine u priliku da riješe utakmicu slobodnim bacanjima, što im je i pošlo za rukom i rezultat je svijetlio 65:63 za domaćina, a vremena je ostalo točno 3,50 sekunde. I tada je uslijedio najslađi trenutak utakmice. Vidaković je izveo loptu ispod koša, dodao do Solde koji u trku dodaje do Tonija Gradinjana koji postiže tricu sa zvukom sirene za pobjedu!!! Sa jedne strane tuga, nevjerica i očaj, a sa druge veselje. To je košarka. Rekli bi Amerikanci: I LOVE THIS GAME!!! 
Kod domaćih istakli su se Pezer sa 13, Čorić i Kentržinski sa 12 poena, dok su kod Belišća Markota i Mikulić postigli 12, Marko Soldo 11 te Čamagajevac i Toni Gradinjan po 10.
Nakon ovog kola, na tablici su četiri ekipe sa po 30 bodova, na diobi 2. do 4.mjesta. Vukovar je u najboljoj poziciji za drugo mjesto, iako ih čeka još nekoliko težih utakmica, dok bi se borba za treće mjesto trebala voditi između Požege, Rekord Tima, Osječkog sokola i Belišća.
Slijedeće kolo ekipa Belišća gostuje u Županji, a utakmica se igra u subotu 1.3. od 17,30 sati.

KK VINKOVCI – KK BELIŠĆE 65:66 (21:11, 14:14, 16:20, 15:21)

VINKOVCI: Ćorić 12, Širić 11, Pezer 13, Vuić 8, Matak 2, Tikvić, Tropšek, Cota, T. Ketržinski 12, Škof 7, M. Ketržinski.

BELIŠĆE: Ikić, M. Soldo 11, Lipovac, Čamagajevac 10, Vidaković 3, Blažević 2, Markota 12, Mikulić 12, T. Gradinjan 10, Vezmarović, Dogan, A. Soldo 6.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI