Vinkovci slomljeni u prvom poluvremenu, za devetu pobjedu u sezoni

Naši su košarkaši nastavili sa pobjedama u ovoj sezoni.

DRUGA LIGA ISTOK, 14.KOLO:

BELIŠĆE-VINKOVCI 78:64 (21:17, 28:15, 20:17, 9:15)

(Đolić 20, Blažević 18 / Ramljak 16, Pezer 10)

BELIŠĆE: Preglej 2, Šarić 3, Boras 17, Đolić 20, Blažević 18, Funtak 2, Weber, Kaptalan 3, Mikulić, Šimić, Greganović 13

VINKOVCI: Šabić 2, Lučić 6, Jurić 3, Ostović 2, Pezer 10, Ramljak 16, Papac 7, Peraica 5, Vujeva 4, Janović, Prša 9.

Novu, devetu pobjedu iz deset utakmica, upisali su naši seniori prošle subote. U goste je stigla ekipa Vinkovaca, koja se često pokazala kao tvrd orah za našu momčad, no u posljednje vrijeme upisivali smo redovito pobjede protiv momčadi sa Bosuta.

Nedostajao je Domagoj Cerjak i na ovoj utakmici (izolacija), no ostatak momčadi koja je bila na terenu je odradila odličan posao, posebno u prvom poluvremenu, kada je pobjednik praktički i riješen.

Odlično su naši momci igrali u prvih dvadeset minuta, bilo je to možda i najzrelije poluvrijeme od početka sezone. I to na obje strane terena, a posebno su igrači bili raspoloženi u napadu, tome svjedoči i čak 49 poena, od čega je 6 trica i tu su se gosti raspali. Posebno su u prvom dijelu bili raspoloženi Zvonimir Blažević i Juraj Boras, koji su ubacili svaki 13 poena, energiju i trice sa klupe je donio Dominik Greganović, koji je ubacio 11 poena, od čega tri trice i to je bila rezultatska prevaga. Svoje odlične role u obrani odradili su David Đolić, Luka Šarić i kapetan Kristijan Preglej. Sve je to pozitivno utjecalo na ostatak ekipe, ali i situaciju na terenu u drugom poluvremenu, u kojem se gosti nisu uspjeli vratiti u utakmicu i ona je već krajem treće četvrtine postala jednosmjerna.

Nekoliko rotacija sa obje strane u posljednjoj četvrtini je donijelo i pad u igri sa obje strane, čemu i svjedoči sve ukupno samo 24 poena obje ekipe u tih deset minuta, no za nas je najbitnije da rezultat nije trpio i da se upisala nova pobjeda te nastavio pobjednički niz.

David Đolić se na kraju prometnuo u prvog strijelca utakmice sa 20 poena, dok je Zvonimir Blažević ubacio 18, Juraj Boras 17, poen manje.

Kod gostiju, Rene Ramljak sa 16 poena bolji od ostalih.

Slijedećeg vikenda, točnije u subotu 19.02. u goste nam dolazi ekipa KA Osijek, a biti će to zaostala utakmica 1.kola.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI