Vrijed.OS Darda-Belišće 66:81

1kolo

3.kolo: VRIJEDNOSNICE OS DARDA-BELIŠĆE 66:81 (21:20,18:15,13:22,14:24)

Crveni su nastavili svoj niz pobjeda i tako izbili na prvo mjesto na najnovijoj tablici. U Dardu su otputovali bez prvog razigravača Marka Mikulića, Zvonimira Blaževića i trenera Katalenića, umjesto kojeg je ekipu vodio Drago Nikšić, što je malo otežalo put ka pobjedi, no iskustvo crvenih i ozbiljan pristup, posebice u drugom dijelu, bili su presudni u ovoj utakmici.
Mlada domaća ekipa od samog je početka nametnula svoju agresivnu igru, kako u obrani, tako i u napadu, i crveni se u tom periodu nisu najbolje snašli, no iznenadni nestanak struje i pauza od 20-ak minuta dobro su došli ekipi da se razbudi i vrati se u utakmicu. Domaća ekipa bila je iznimno šuterski raspoložena u prvom dijelu i sa nekoliko pogođenih otvorenih šuteva, zaključili su prvo poluvrijeme sa plus 4.
Crveni su, ošamućeni pljuskom iz prvog poluvremena, odlučno krenuli u drugo poluvrijeme i agresivnom obranom dozvolili domaćinu samo 13 poena u trećoj četvrtini, a u napadu su zaigrali koncentirano i koristili su svoju glavnu prednost, posebno pod koševima i vrlo brzo rezultat na semaforu pokazivao je realan rezultat i plus na strani Belišća. Domaća ekipa se nikako nije uspjela izvući iz zaostalog minusa, a Belišćani su svoju prednost samo povećavali, da bi u zadnjih nekoliko minuta utakmice domaći igrači krenuli na sve ili ništa, što ih je koštalo osobnih grešaka pa su samim time omogućavali crvenima izlaske na slobodna bacanja, što su oni i iskoristili odličnim postotkom pogođenih slobodnih bacanja. Sigurnom i kontroliranom igrom Belišćani su utakmicu priveli kraju na najbolji mogući način i tako trećom pobjedom u isto toliko utakmica izbili na prvo mjesto tablice. Svakako treba pohvaliti sve igrače, od konstantnog kapetana Pregleja, koji je opet odigrao cijelu utakmicu bez greške, pa do svih mlađih igrača, koji su se doslovno bacali na glavu za svaku loptu i koji su dan prije odigrali utakmicu B1 lige u Belom Manastiru pa je umor na kraju utakmice kod većine njih bio sveprisutan.
Domaću ekipu predvodili su Petrić sa 16, Šarac i Vincetić sa 14 poena. Našu ekipu predvodio je Kristijan Preglej sa 22 poena, Marko Soldo i Toni Gradinjan postigli su 13 poena, a Bruno Funtak 11.

Slijedeće kolo naša je ekipa slobodna, tako da je slijedeća utakmica na rasporedu 7.11. u Belišću protiv prošlogodišnjeg prvaka Požege.

VRIJEDNOSNICE OS DARDA: Petrić 16, Šarac 14, Vincetić 14, Ilić 7, Matišić 6, Zagrajski 4, Žulj 3, Mišić 2, Meglić, Stanojlović.
BELIŠĆE: Soldo 13, N. Gradinjan 2, Cerjak 6, Nađ, Vidaković 5, D.Blažević 9, Funtak 11, Preglej 22, Vezmarović, T.Gradinjan 13, Ljutak.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI