Vrijedna pobjeda protiv Osječkog sokola

Vidakovic01
Goran Vidaković – 6 trica protiv Osječana

Pobjedom su Belišćani krenuli u drugi dio sezone. Na domaćem terenu upisali su vrijednu pobjedu protiv Osječkog sokola i tako nastavili niz pobjeda i utrku sa Požegom za prvo mjesto.

Vrlo dobro su crveni otvorili utakmicu, sa brzih 8:0 natjerali su gostujućeg trenera na time-out već nakon tri minute igre. Nakon jezikove juhe svog trenera, Osječani su se malo probudili u napadu, te zahvaljujući nekoliko grešaka crvenih, iskoristili su pad koncentracije domaće ekipe i malo po malo utakmicu činili neizvjesnom. Gosti su igrali obranu na način da su udvajali domaćeg kapetana Pregleja, što je otvorilo dosta prostora za vanjske šuteve domaćina, a u tim trenucima Goran Vidaković postigao je tri trice i tako donio prednost svojoj ekipi na poluvremenu. Osječani su u drugom poluvremenu morali tražiti riješenja u obrani pa su tako pokušali sa zonskom obranom, no niti to nije im previše pomoglo. Belišćani su i dalje nalazi riješenja u napadu, a obrana je odrađivala vrlo dobar posao i bilo je jasno da će gosti teško do pobjede. Gosti su u zadnjem periodu morali ići na sve ili ništa pa su tako vanjskim šutevima Belišćanima zadavali brige, vezali su se koševi kao na traci, a obrane su malo popustile i na jednoj i na drugoj strani što je rezultiralo nešto većim brojem koševa u zadnjoj četvrtini, ali i u takvoj igri crveni su se bolje snašli. Kristijan Preglej ponovno je bio udvajan u svim mogućim situacijama, a na domaćim šuterima bilo je da otvorene šuteve i zabiju, a ponovno je u tom periodu Goran Vidaković postigao tri trice, Damir Markota i Kristijan Preglej dodali su svoje poene i pitanje pobjednika bilo je definitivno riješeno.

Kod domaćih najviše poena postigli su Damir Markota 22, Goran Vidaković 20, od čega 6 trica te Kristijan Preglej 14, dok su goste predvodili Šarić sa 25 i Boras sa 16 poena.

Slijedeće kolo Belišćani odlaze na gostovanje u Borovo, kod branitelja naslova iz prošle sezone.

 

BELIŠĆE – OSJEČKI SOKOL 84:78 (17:10, 22:21, 20:17, 25:30)
BELIŠĆE: Soldo, Z. Blažević, T. Gradinjan 2, Nađ 2, Vidaković 20, D. Blažević 4, Markota 22, Mikulić 9, Preglej 14, Petrovar, Funtak, N. Gradinjan
OSJEČKI SOKOL: Đukić, Bašić, Ostojić, Radojčić 16, Došen 7, Hofman 2, Boras 16, Šarić 25, Ćosić, Fančović 10, Lukić, Kovač 2.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI