Zaslužen poraz od Đakova u derbiju kola

Naši su košarkaši odigrali uvjerljivo najlošijih trideset minuta ove sezone, što im je donijelo poraz u Đakovu.

Druga liga Istok, 3.kolo:

ĐAKOVO-BELIŠĆE 80:72 (20:15, 25:14, 18:12, 17:31)

(Turalija 24, Karlović 17 / Zgonjanin 29, Đolić 11)

Trebao je ovo biti derbi kola, no taj se scenarij nije ostvario. Uvelike zasluge ima za to domaća momčad, koja je puno bolje otvorila utakmicu, a i reagirala u nastavku iste. No, treba reći da problemima unutar naše ekipe izgleda nema kraja. Idemo redom, da vas provedemo kroz našu bolnicu…

Zvonimir Blažević je out još od prošle utakmice, zbog ozljede zadnje lože. Očekuje se da će ovaj tjedan početi trenirati normalno.

Kristijan Preglej i David Đolić su ozlijeđeni od početka tjedna i nisu trenirali normalno cijeli tjedan, što se vidjelo na njihovoj igri.

Luka Šarić je zbog samoizolacije propustio 10 dana treninga, a prije utakmice je odradio samo dva, u četvrtak i petak.

Domagoj Cerjak je zbog poslovnih obaveza propustio kompletan tjedan treninga i u Đakovo otišao bez ijednog treninga.

Ako može, sad bi i popričali o samoj utakmici. Bez obzira na uvjete u kojima je ekipa otišla u Đakovo, očekivao se puno jači otpor domaćinu i potvrda statusa jednog od favorita za prvo mjesto ove sezone, no dogodilo se sve suprotno. Izuzetno loše su naši momci ušli u utakmicu, prilično tromih nogu i netipično bezvoljni, što je domaćin iskoristio za bijeg na razliku koju naša momčad jednostavno nije mogla sustići. Zaostatak od 16 poena na poluvremenu, naša ekipa nije uspjela u trećoj četvrtini sustići, čak se dogodilo i suprotno pa je Đakovo pobjeglo na +22 i tu je priči bio kraj.

Naši su momci uspjeli tek u zadnjoj četvrtini pokazati svoju pravu igru, no bilo je kasno. Sve što su uspjeli je smajnjenje velikog minusa i častan poraz.

Filip Zgonjanin je bio naš najučinkovitiji igrač sa čak 29 poena, dok je David Đolić sa 11 poena bio drugi strijelac.

ĐAKOVO: Nikola Turalija 24, Marko Karlović 17, Filip Škrinjarić 15, Matej Češkić 13, Tomislav Kelava 3, Mihovil Češkić 3, Marin Namjesnik 3, Dinko Čorić 2, Mirko Bernard Šušak, Dominik Pavlović, Alen Lončarić

BELIŠĆE: Filip Zgonjanin 29, David Đolić 11, Domagoj Cerjak 8, Juraj Boras 7, Luka Šarić 6, Kristijan Preglej 5, Mislav Nađ 4, Nikola Mikulić 2, Erik Weber, Luka Inić, Toni Gradinjan, Vinko Mikulić.

Sve što očekujemo od ovog tjedna je da se nitko novi ne ozlijedi i da se svi oporave do subotnjeg derbija protiv Županje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Više VIJESTI