Županja-Belišće 85:94

10.kolo: ŽUPANJA-BELIŠĆE 85:94 (27:15,16:22,23:34,19:23)

Dva potpuno različita poluvremena vidjeli su gledatelji u Županji. Crveni su i ovu utakmicu bili nekompletni. Pored već duže vremena odsutnog kapetana Kristijana Pregleja i ovu je utakmicu propustio Marko Soldo zbog bolesti, no da stvar bude još gora i trenera Katalenića shrvala je bolest pa je tako Drago Nikšić morao preuzeti vođenje ekipe.
Domaćin je bolje otvorio utakmicu i vrlo brzo pobjegao na 14:4, a u tima trenucima naša se ekipa nije baš najbolje snašla niti u obrani niti u napadu i bilo je vidljivo da teško dolaze do prostora za otvorene šuteve i prodore pod koš. Rezultiralo je to vodstvom od dvanaest razlike na kraju prve dionice, da bi u drugoj četvrtini crveni krenuli na sve ili ništa i sa zonskim presingom ukrali nekoliko lopti i malo po malo vratili se u utakmicu, ali neopreznost pri kraju poluvremena ih je koštala opet minusa na poluvremenu.I onda se dogodilo ono na što nas je navikla naša ekipa nebrojeno puta ove sezone. Potpuno druga ekipa izašla je na teren i pokazala karakter koji smo gledali već nekoliko puta. Odličnom obranom, ukradenim loptama i brzim kontrama potpuno su uneredili izgubljenog domaćina i bilo je posve jasno da su se potpuno vratili u utakmicu, dok je domaćin u tim trenucima bio bezidejan u rješavanju problema zvanog zonski presing, koji su mladići u crvenom ovoga puta odigrali odlično. Vodstvo sa kraja treće četvrtine, crveni su održavali do kraja utakmice, ne dozvolivši domaćinu da se vrati u utakmicu i tako odnijeli važne bodove iz Županje.
Kod domaćih najviše poena postigao je Labrtić 21, Mitrović 17 i Stjepanović 16, dok bi za našu ekipu mogli izdvojiti sve igrače, koji su, nakon lošije prve četvrtine, odigrali kao pravi kolektiv i klapa i rezultat je došao sam po sebi. Izdvojiti ćemo Marka Mikulića koji je postigao 30 poena, Nino Gradinjan postigao je 17, Damjan Blažević 14, Mislav Nađ 13 i Toni Gradinjan 12 poena.

Posljednje kolo prvog dijela sezone na rasporedu je u subotu, kada u našu dvoranu dolazi ekipa Rekord Tima iz Oriovca i biti će to prilika da se na blagdane ode sa pobjedom i plasmanom u samom vrhu tablice.

ŽUPANJA: Benković, Bilić, Smajić 2, Mitrović 17, Labrtić 21, Bačić 9, Oršolić 15, Stjepanović 16, Maskaljević 3, Tomić 2, Rešić

BELIŠĆE: Z.Blažević 4, N.Gradinjan 17, Funtak, Cerjak, Vidaković, D.Blažević 14, Mikulić 30, Nađ 13, T.Gradinjan 12, Ljutak 4, Petovari.

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI