Belišće-Rekord Tim 89:92

10

11.kolo:
BELIŠĆE-REKORD TIM 89:92 (22:29,22:29,21:19,24:15)

Neočekivanim porazom naši su se košarkaši oprostili od svoje publike za ovaj dio godine. Ekipa iz Oriovca potpuno je nadigrala domaću ekipu i zasluženo odnijela bodove iz Belišća.
Belišćani su krenuli sa povratnikom Kristijanom Preglejom u ekipi, ali vidjelo se da kapetanu nedostaje treninga i utakmica. Od samog početka utakmice gostujući trener postavio je igru koju je temeljio na dvojici igrača, Šamiji i Čelebiji, za koje domaći igrači nisu imali riješenja, a njih su dvojica, uz potporu ostalih igrača radili radili razliku na terenu. Dugo belišćani nisu primili 58 poena u prvom poluvremenu pa su sve one prijašnje utakmice u kojima je obrana bila naš forte, pale u vodu.
Domaći je trener pokušao sa zonskim presingom razbiti ritam gostiju, ali neuspješno, tek na momente bila je to obrana koju smo navikli vidjeti od crvenih, ali to nije bilo dovoljno da se voda navuče na naš mlin. U nekim je trenucima gostujuće prednost bila i 20 razlike, da bi tri minute prije kraja domaća ekipa zaigrala na sve ili ništa i razlika se polako topila, a gosti su u tim trenucima izgledali izgubljeno i bilo je vidljivo da gube kontrolu. Malo po malo crveni su došli do tri razlike i imali su zadnji napad za produžetak, no šut Marka Mikulića zaustavio se na obruču i bodovi su ipak otišli u Oriovac.
Domaća se ekipa prekasno probudila i realno gledajući, kada se podvuče crta na kraju, pobjeda gostiju potpuno je zaslužena i bez prigovora.
Marko Mikulić postigao je najviše poena na utakmici, 42, Toni Gradinjan 16, Bruno Funtak 12 i Kristijan Preglej 10. Kod gostiju već spomenuti Šamija 35, Čelebija 28 i Barbir 10.
Belišće je ovim porazom prvi dio sezone završilo na diobi drugog mjesta, koje dijeli sa Đakovom sa 7 pobjeda i 3 poraza. Nastavak prvenstva slijedi 9.1. kada u Belišće dolazi ekipa Vinkovaca.

BELIŠĆE: Z.Blažević, Nađ 2, T.Gradinjan 16, Vidaković, D.Blažević 4, Cerjak, Mikulić 42, Preglej 10, Funtak 12, Vezmarović, N.Gradinjan 3, Ljutak

REKORD TIM: Matuško 9, Kraljik 5, Primorac 4, Šikić, Čelebija 28, Barbir 10, Orešković, Kovačević, Duspara, Šamija 35, Brezić 1, Eđed

PODIJELI S PRIJATELJIMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on skype
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Više VIJESTI